Systém soutěže

 

Soutěž má 3 etapy

kvalifikace                            ___   semifinále                            ___    finále

                              červen – srpen                                  23. – 24. 8.                                28. – 29. 9.

 

Hraje se na rány s vyrovnáním HCP a na úpravu HCP. V kvalifikaci hraje každý hráč proti svému aktuálnímu HCP (na serveru ČGF), pro finále bude použit systém úpravy soutěžního HCP pro World Golfers Championship (viz níže).

Kvalifikace je  dlouhodobá soutěž s uzávěrkou 22.8.2005. Kvalifikace  se  může  zúčastnit každý člen ČGF. Po zakoupení W.G.Ch. - hrací karty před turnajem  na hřišti od agentury Vinland hraje hráč 1 kvalifikační turnaj, kterých je připraveno 12.   Volba termínu i hřiště je čistě na hráčově uvážení. Všechny výsledky kvalifikace budou centrálně zpracovávány na www.vinland.cz. Nejlepší hráč z každé kategorie, celkem tedy 72 hráčů (12 hřišť x 6 kategorií) postupuje do 1 denního semifinále, hraného ve dvou dnech, a vyhrá-vá hrací kartu do semifinále v hodnotě Kč 3.000,-. Kvalifikaci může hráč absolvovat i několikrát, samozřejmě, že si musí zakoupit novou hrací kartu a hrát další kvalifikační turnaj  v jiném golfovém klubu.

Semifinále se hraje ve dvou dnech na 1 soutěžní kolo. První den max. 135 hráčů z každé  HCP  kategorie     z prvních tří HCP kategorií – 0-5, 6-10, 11-15, max. 135 hráčů ze zbývajících tří HCP kategorií – 16-20,  21-25, 26-30. V případě nerovnoměrného počtu hráčů v dané kategorii bude upřesněno předem. 12 nej-lepších v každé kategorii postupuje do finálového turnaje.

Finále se hraje ve dvou dnech na 2 soutěžní kola, která se sčítají. Vítěz každé kategorie se stává mistrem ČR ve hře na rány s vyrovnáním HCP a získává právo reprezentovat ČR na 11. turnaji World Golfers Championship v tureckém Beleku, Antalya.

 

 

Kvalifikace

Kdo se účastní: soutěž je určena pro všechny členy ČGF, starší 18ti let, kteří mají alespoň ZK.

 

Registrace: hráč se zaregistruje na www.cgf.cz na kvalifikační turnaj z 12ti určených hřišť a následně si   na vybraném kvalifikačním turnaji zakoupí od zástupce agentury Vinland hrací kartu za 200,- Kč pro toto hřiště. Hrací karta dává hráči možnost k odehrání 1 kvalifikačního turnaje v rámci kvalifikace. V případě hráčovy nespokojenosti se svými výsledky se může zúčastnit, po zakoupení další hrací karty, dalšího kvalifikačního turnaje.

 

Soutěž: Hráč si může vybrat hřiště, na kterém kvalifikaci odehraje.

Seznam hřišť, které podporují World Golfers Championship 2005 a na kterých je možno hrát naleznete na www.vinland.cz

Scorekarta musí být podepsána všemi hráči z flightu. Hrací karta turnaje musí být po dohrání opatřena jmény, federačními čísly a podpisy minimálně 2 členů flightu, musí být potvrzena klubem, ve kterém odehrál soutěžní kolo, poté výsledek zaregistrován na server ČGF a hráč kartu předá zástupci agentury Vinland.

Hráč nesmí ovlivňovat složení flightu pro soutěžní kolo. Hraje se na rány s vyrovnáním HCP (aktuální HCP dle serveru ČGF). Není tedy možno „škrtat“ jamky. Celá soutěž se hraje dle pravidel ČGF, R&A a World Golfers Championship.

 

Výsledky: výsledky budou zaznamenávány a zpracovávány na serveru ČGF a zobrazeny na serveru www.vinland.cz. Uzávěrka kvalifikace bude k 22.8.2005

 

Postupový klíč: kvalifikace bude uzavřena k 22.8.2005. Z každé kategorie postupuje do semifinále nejlepších 12 hráčů dle žebříčku, celkem 72 hráčů.

  

Kategorie: hraje se v soutěžních kategoriích dle HCP 0 - 5, 6 – 10, 11 – 15, 16 – 20, 21 – 25, 26 – 30). Hráči s vyšším HCP či ZK se mohou soutěže zúčastnit, ale hrají proti HCP 30. Pro zařazení do kategorie se používá zaokrouhlený HCP. Tzn. hráč s HCP 10.4 hraje v kategorii 1-10 s HCP 10, hráč s HCP 10.5 hraje v kategorii 11-15 s HCP 11.

Poznámka: HCP kategorie 0 – 5 a 6 – 10 muži hrají z bílých odpališť, ženy z modrých odpališť. Vyšší HCP kategorie hrají muži ze žlutých odpališť a ženy z červených.

 

Poplatky: hrací karta 200,- Kč + green fee (v případě, že se jedná o člena daného klubu, hráč green fee neplatí) + poplatek pro hřiště (v případě, že ho hřiště vypíše, výši určuje klub).

 

Výsledky a ceny: výsledky každého hracího dne budou zveřejněny po dohrání. Ceny budou věcné a upomínkové.

 

Semifinále

Kdo se účastní: semifinále může hrát max. 270 hráčů (max. 135 hráčů/den). Postupuje do něho z každé kategorie 12 vítězů z kvalifikace z celé republiky, celkem tedy 72 hráčů, zbylý počet hráčů bude doplněn o ty, kteří si zakoupí hrací kartu v hodnotě Kč 3.000,-.

 

Poplatky: za účast v semifinále zaplatí hráč 3.000 Kč (v případě, že vyhrál hrací kartu, samozřejmě poplatek neplatí) + greenfee (v případě, že se jedná o člena daného klubu, hráč green fee neplatí).

 

Soutěž: semifinále  se  hraje  na  1 soutěžní  kolo,  opět  na rány s vyrovnáním HCP. Bude se hrát v rámci  2 dnů. První den semifinále nastoupí max. 135 hráčů z prvních třech HCP kategorií (tedy 0 – 5, 6 – 10, 11 – 15) a druhý hrací den max. 135 hráčů ze zbylých třech HCP kategorií (tedy 16 – 20, 21 – 25, 26 – 30). V případě nerovnoměrného počtu hráčů v dané kategorii bude upřesněno předem.

 

Postupový klíč: z každé kategorie postupuje do finále 12 nejlepších hráčů a vyhrává hrací kartu v hodnotě Kč 7.000,-

 

Výsledky a ceny: výsledky každého hracího dne budou zveřejněny po dohrání. Ceny budou věcné a upomínkové.

 

Finále

Kdo se účastní: finále může hrát max. 102 hráčů. Postupuje do něho z každé kategorie 12 kvalifikovaných účastníků ze semifinále, celkem tedy 72 hráčů, zbylý počet hráčů bude doplněn o ty, kteří si zakoupí hrací kartu v hodnotě Kč 7.000,-.

Účastníci jsou rozděleni do kategorií dle svého aktuálního HCP v den zahájení finále (mohou tedy hrát finále i v jiné kategorii než v jaké se kvalifikovali). Pro první soutěžní kolo bude HCP stanoven dle aktuálního stavu na serveru ČGF a pro druhé soutěžní kolo bude HCP stanoven použitím systému WGC.

 

Poplatky: hráč, který se nekvalifikoval ze semifinále a nevyhrál tak hrací kartu, ale má zájem hrát dál, zaplatí za účast ve finále za hrací kartu Kč 7.000,-

 

Soutěž: turnaj se hraje na 2 soutěžní kola v každé kategorii. Hraje se opět na rány s vyrovnáním HCP. Hrací HCP bude stanoven dle systému WGC před druhým soutěžním kolem.

 

Výsledky a ceny: výsledky budou zpracovány ihned po ukončení soutěže. Vítězi každé kategorie bude udělen titul mistra ČR ve hře na rány s vyrovnáním HCP. Vítěz současně získává právo reprezentovat Českou republiku na WGC v tureckém Beleku, Antalya. Náklady reprezentačního týmu (doprava, startovné, tréningová kola, ubytování) hradí pořadatel soutěže.

 

 

Systém WGC pro úpravy hracího HCP pro finále

Systém WGC se používá na světovém turnaji World Golfers Championship. Jeho úlohou je minimalizovat vliv „zadržených handicapů“ a rozdílností v pravidlech pro jeho stanovování v různých zemích.

Pro druhé kolo finále bude použit následující systém úpravy hracího HCP.

70 – 74 ran netto – bez úpravy HCP

68, 69 ran - úprava hracího HCP o -1; 66, 67 ran HCP -2; 64, 65 ran HCP -3; atd.

75, 76 ran - úprava hracího HCP o +1; 77, 78 ran HCP +2; 79, 80 ran HCP +3; atd.

Maximální úprava je +/- 5 bodů na jednu úpravu.

 

 

Promotér si vyhrazuje právo jednostranné změny vyhlášených pravidel turnaje i právo odmítnout přihlášku hráče.

 

 

 

Hrací kalendář turnajů

Kvalifikace

Golfové kluby po celé ČR podporující World Golfers Championship 2005 – Mistrovství ČR na rány s vyrovnáním HCP:

Astoria Golf Club Cihelny

Golf Club Austerlitz

Golf Club Mnich

Golf Club Poděbrady

Golf Park Plzeň

Golf Resort Karlovy Vary

Golf Resort Karlštejn

Golf Resort Konopiště

Golfový klub Hluboká nad Vltavou

Nová Amerika Country Club

Prosper Golf Club Čeladná

Royal Golf Club Mariánské Lázně

 

Jednokolový semifinálový turnaj - 270 hráčů - rozděleni do 2 dnů po 135 hráčích

23. a 24. 8. 2005

Golf Park Plzeň

 

Dvoukolový finálový turnaj - 102 hráčů - dvoudenní turnaj, 6 kategorií po 17 hráčích

28. a 29. 9. 2005

Golf Park Plzeň

 

11. turnaj World Golfers Championship

6 členný reprezentační tým

19. – 26. listopadu 2005

Turecko – Belek, Antalya  Gloria Golf Resort

 

 

 

Mise World Golfers Championship

Vytvořit mezinárodní golfový šampionát zaměřený na amatérské golfisty.

Vytvořit globální síť šampionátů pro hráče s amatérským hcp, kteří by případně mohli hrát spolu na světovém mistrovství golfistů.

Dát milovníkům golfu z celého světa možnost reprezentovat svoji zemi na mistrovství světa za stejných podmínek a utkat se tak se soupeři.

Používat celou řadu kategorie HCP se stejnými pravidly s možností toho, že se může každý hráč stát domácím a světovým šampiónem v rámci svého handicapu.

Díky účasti v systému turnajů Mistrovství světa golfistů vzniká významná komunita golfistů, kteří hrají rovnocenné kvalifikační turnaje po celém světě.

Cíle hráčů jsou různé – od přání kvalifikovat se na domácím mistrovství, přes hraní na mistrovství světa golfistů až k přání stát se světovým šampiónem v rámci jejich handicapové kategorie.

 

 

World Golfers Championship u nás

V roce 2000 reklamní a marketingová agentura VINLAND, a.s. zahájila spolupráci se švédskou hokejovou legendou, Svenem Tumbou Johanssonem a jeho společnostmi World Sponzors Ltd. a World Golf Club, jejichž mottem je „Sports Promotes Friendship and Business“, přičemž s ním v létě roku 2002 uzavřela partnerskou smlouvu o výhradním zastupování České republiky a o pořádání kvalifikačního turnaje na World Golfers Championship v České a Slovenské republice, který se konal v proslulém Casa de Campo v Dominikánské republice. Jedná se již o pátý ročník World Golfers Championship, ve kterém budou díky agentuře Vinland nominováni i čeští zástupci golfové hry amatérů.

Díky podpoře vedení ČGF v tomto roce bude systém kvalifikačních turnajů oficiálním Mistrovstvím ČR ve hře na rány s vyrovnáním HCP.Toto sportovní klání se stane již pošesté v historii českého golfu součástí světového seriálu World Golfers Chamiponship.